Eid Elektro

Website

Familiebedriften Knutholmen ønsket bistand med merkeplattform, visuell identitet og nettside for denne historiske perlen ytterst i havgapet i Kalvåg.

Friis-bolten var en fortøyningsbolt som ble slått ned langs hele kysten og som ga sjøfarere beskjed om at de var velkommen: her var det lov å fortøye skipet uten å betale landlott. Friis-bolten har navnet sitt etter kommandørkaptein Friis, en mann ansatt av staten. Han reiste kysten rundt for å slå ned disse boltene.

I 1810 ble det slått ned en Friis-bolt på Knutholmen, og dengang var det trolig seilbåter og store galeaser som benyttet den. Da Svein Inge Fosse restaurerte bryggen, nektet han å sprenge vekk bolten. I stedet ble puben bygget rundt det gamle kulturminnet, som et symbol på en gjestfri plass: her blir du godt tatt i mot. Den nye logoen viderefører forankringen til Friis-bolten, men stilisert og integrert i selve navnetrekket. Fargepaletten er hentet fra de varierte og friske fargene vi finner på sjøhus og bygninger i Bremanger. Darling Clementine har utviklet lekne og rike illustrasjoner som gir karakter, egenart og ikke minst forteller om historien og framtiden til denne denne historiske perlen ytterst i havgapet i Kalvåg.

”Samarbeidet med Blåmyra AS med trykksaka vår Nordfjord Reiseguide 2020 har vore veldig bra. Med god framdriftsplan, korrekturar og design av guiden har arbeidet vore punktleg og veldig bra gjennomført. Vi er veldig nøgde med arbeidet som Blåmyra har gjort”
– Beate Vik Hauge, Visit Nordfjord

Want to collaborate?

Do you have a project you’d like to discuss? Get in touch to tell us about your idea or to grab a coffee out here on the coast of Norway.

Blåmyra AS
Nabben 30
6740 Selje
Norway

+47 414 57 711
Get in touch

Facebook
Instagram